Betalingsachterstanden voor kmo's verminderen

Lange betalingstermijnen zijn een punt van zorg en een belangrijke bron van stress voor de leiders van kmo´s. Aangezien het voor hen erg moeilijk is om te voorspellen wanneer ze betaald zullen worden is het ook moeilijk voor hun om zich te organiseren. Vertragingen leiden er soms toe dat ze hun rekeningen met hun spaargeld moeten betalen om in staat te zijn hun bedrijf voort te zetten. Dit geldt met name wanneer de kmo´s samenwerken met openbare organisaties.

Digitalisering kan oplossingen bieden door de automatisering van betalingen te bevorderen en moet derhalve door de overheid worden aangemoedigd. Dit zou zowel de vertragingen verminderen als de voorspelbaarheid voor de kmo´s vergroten. Bovendien bespaard dit aan bedrijven tijd aangezien ze geen tijd meer hoeven te besteden aan het contacteren van hun debiteuren.

Wat overheidsopdrachten betreft, zou de administratie de automatisering van betalingen kunnen generaliseren en een gecentraliseerde platform met gedateerde betalingsberichten kunnen opzetten, zodat de kmo´s precies weten wanneer zij zullen worden betaald.

Verkoop
Geoffrey G. / Agence Rosseel

Self-immo

Agence Rosseel is een vastgoedmakelaar actief in en rondom Gent. Wij verhuren, verkopen, beheren en zijn syndicus. 

Communicatie
Dominiek H. / Alpas Cycles

Start jouw bedrijf met Instagram

Ik ben Dominiek van Alpas Cycles. Ik bouw met de hand en op maat van de klant kwaliteitsvolle stalen fietsen. Eén per één. Sinds het prille begin van […]

Heb jij een geweldig idee?

Maar kan je het niet uitvoeren?

Stuur ons jouw idee om kmo’s die willen digitaliseren te ondersteunen en wie weet brengen we het samen tot stand.

Deel jouw idee