Betalingsachterstanden voor kmo's verminderen

Lange betalingstermijnen zijn een punt van zorg en een belangrijke bron van stress voor de leiders van kmo´s. Aangezien het voor hen erg moeilijk is om te voorspellen wanneer ze betaald zullen worden is het ook moeilijk voor hun om zich te organiseren. Vertragingen leiden er soms toe dat ze hun rekeningen met hun spaargeld moeten betalen om in staat te zijn hun bedrijf voort te zetten. Dit geldt met name wanneer de kmo´s samenwerken met openbare organisaties.

Digitalisering kan oplossingen bieden door de automatisering van betalingen te bevorderen en moet derhalve door de overheid worden aangemoedigd. Dit zou zowel de vertragingen verminderen als de voorspelbaarheid voor de kmo´s vergroten. Bovendien bespaard dit aan bedrijven tijd aangezien ze geen tijd meer hoeven te besteden aan het contacteren van hun debiteuren.

Wat overheidsopdrachten betreft, zou de administratie de automatisering van betalingen kunnen generaliseren en een gecentraliseerde platform met gedateerde betalingsberichten kunnen opzetten, zodat de kmo´s precies weten wanneer zij zullen worden betaald.

Communicatie
Sophie P. & Silvana O. / Papabubble

Online handgemaakte snoepjes

We hebben een atelierwinkel waar we al onze snoepjes met de hand en in de winkel maken. Ons werk is zowel origineel als visueel zeer aantrekkelijk. […]

i

Een gratis en openbaar onlineplatform voor digitaal advies oprichten

In het verlengde van uw huidig project vind ik het interessant dat de overheid een centraal en gratis digitaal platform creëert waar kleine bedrijv

Heb jij een geweldig idee?

Maar kan je het niet uitvoeren?

Stuur ons jouw idee om kmo’s die willen digitaliseren te ondersteunen en wie weet brengen we het samen tot stand.

Deel jouw idee