2.803

De 2.0 banketbakkerij

Bakkerij Heidi
Geert V.
Verkoop
Geert in zijn banketbakkerij

Onze banketbakkerij, die als familiebedrijf bijna 50 jaar bestaat, is zo’n 10 jaar geleden de weg van de digitalisering ingeslagen. Het begon met een Facebookpagina, die trouwens nog bestaat, maar voor ons mocht het wat meer zijn. Nu is er een volwaardige website gerealiseerd incluis een webshop aangevuld met een Instagrampagina.

Ons kassasysteem waarop onze boekhouding en de webshop in geënt is gedigitaliseerd. De verkopen via onze website verlopen grotendeels automatisch (bv. etikettering) behalve, uiteraard, het inpakken van onze producten wat nog steeds manueel verloopt. Onze klanten moeten hun bestelde aankopen wel zelf ophalen in onze bakkerij.

Het up to date houden van onze website en sociale media vraagt wel wat werk en tijd. Als je een webshop opent moeten alle producten die je aanbiedt op de site staan. Dit hebben we echter volledig in eigen handen. Met enkele eenvoudige klikken past mijn echtgenote eigenhandig onze site aan waardoor we geen beroep hoeven te doen externe hulp.

Een webshop biedt diverse voordelen. Doordat vele van onze klanten nu online bestellen i.p.v. hun bestellingen via de telefoon te plaatsen, winnen we veel tijd (telefoon aannemen, bestelling noteren,..). Bovendien worden vergissingen bij de bestellingen vermeden.

Kortom, voor ons biedt de digitalisering meer voordelen dan nadelen.

Meer informatie :

Website Bakkerij Heidi

Instagramprofiel Bakkerij Heidi

Facebookpagina Bakkerij Heidi

Verkoop
Filip R. / Carpe Carnem

Rondou Boetiek

Slagerij RONDOU heeft ervoor gezorgd dat een online bestelling kan afgehaald worden via een afhaalautomaat met gesloten lockers op een afhaalpunt […]

Communicatie
Serge H. / Chaleur et féerie du bois tourné

Een voorouderlijke methode voor uniek handwerk

Ik ben een ambachtelijke houtdraaier. Ik maak ook objecten van hars zoals pennen en hangers. Mijn erkenning als ambachtsman door de FOD Economie […]

Heb jij een geweldig idee?

Maar kan je het niet uitvoeren?

Stuur ons jouw idee om kmo’s die willen digitaliseren te ondersteunen en wie weet brengen we het samen tot stand.

Deel jouw idee