2.803

De 2.0 banketbakkerij

Bakkerij Heidi
Geert V.
Verkoop
Geert in zijn banketbakkerij

Onze banketbakkerij, die als familiebedrijf bijna 50 jaar bestaat, is zo’n 10 jaar geleden de weg van de digitalisering ingeslagen. Het begon met een Facebookpagina, die trouwens nog bestaat, maar voor ons mocht het wat meer zijn. Nu is er een volwaardige website gerealiseerd incluis een webshop aangevuld met een Instagrampagina.

Ons kassasysteem waarop onze boekhouding en de webshop in geënt is gedigitaliseerd. De verkopen via onze website verlopen grotendeels automatisch (bv. etikettering) behalve, uiteraard, het inpakken van onze producten wat nog steeds manueel verloopt. Onze klanten moeten hun bestelde aankopen wel zelf ophalen in onze bakkerij.

Het up to date houden van onze website en sociale media vraagt wel wat werk en tijd. Als je een webshop opent moeten alle producten die je aanbiedt op de site staan. Dit hebben we echter volledig in eigen handen. Met enkele eenvoudige klikken past mijn echtgenote eigenhandig onze site aan waardoor we geen beroep hoeven te doen externe hulp.

Een webshop biedt diverse voordelen. Doordat vele van onze klanten nu online bestellen i.p.v. hun bestellingen via de telefoon te plaatsen, winnen we veel tijd (telefoon aannemen, bestelling noteren,..). Bovendien worden vergissingen bij de bestellingen vermeden.

Kortom, voor ons biedt de digitalisering meer voordelen dan nadelen.

Meer informatie :

Website Bakkerij Heidi

Instagramprofiel Bakkerij Heidi

Facebookpagina Bakkerij Heidi

Werkorganisatie
Abdelwafi B. / Four Stars

Een geïntegreerd beheersysteem, aangepast aan alle processen

Four Stars is een jong familiebedrijf opgericht in 2007. Het biedt een breed assortiment van kwalitatieve en scherp geprijsde voedingsproducten aan […]

Communicatie
Lieve V. / Boekbindatelier Lieve Vandeputte

Digitalisering ten dienste van een oud ambacht

Ik ben zelfstandig handboekbinder. Enkele jaren geleden heb ik beslist een professionele website te laten maken om potentiële klanten een overzicht […]

Heb jij een geweldig idee?

Maar kan je het niet uitvoeren?

Stuur ons jouw idee om kmo’s die willen digitaliseren te ondersteunen en wie weet brengen we het samen tot stand.

Deel jouw idee