16

Digitalisering, een factor van aantrekkelijkheid voor een kmo

AC Systems
Mario E. & Dana V.
Werkorganisatie
Werkplaats van AC Systems

Onze onderneming AC Systems uit Hooglede heeft als kmo, soms met vallen en opstaan, de digitalisatie omarmd. Om onze administratie zo efficiënt mogelijk te voeren hebben wij onder andere geopteerd voor een elektronische facturatie. Onze klanten, jong en oud, worden via een eenvoudige, maar zowel grafisch als commercieel en SEO-matig up-to-date, te gebruiken website benaderd. Om onze klanten optimaal van dienst te zijn en om de juiste commerciële beslissingen te kunnen nemen hebben wij ook onze eigen software laten ontwikkelen.

Als kmo maken wij ook gebruik van bestaande tools zoals bijvoorbeeld Google Analytics, en softwarepakketten zoals Office die meer mogelijkheden biedt dan men soms vermoedt. Ook de sociale netwerken als Facebook, Pinterest en Instagram gebruiken we. Het nadeel is dat men deze sociale media dagelijks moet opvolgen en tijd voor ons vaak een kostbaar goed is.

Waar nodig laten wij ons bijstaan door specialisten. Wij menen dat coaching en opleiding, eventueel ter plaatse, een oplossing biedt om in een relatief kort tijdsbestek de digitalisering beter te leren kennen en te gebruiken. Investeren in digitalisatie loont zeker de moeite en kan onze onderneming bovendien aantrekkelijker maken voor potentiële nieuwe werknemers.

Meer info: website AC Systems

i

Een oproep tot het indienen van projectvoorstellen te lanceren voor goedkope digitale oplossingen voor kmo’s

De FOD Economie heeft al eerder oproepen tot het indienen van projectvoorstellen voor kmo's gelanceerd.

Verkoop
Christophe F. / Niji Créations

Ambacht en elektronische betaling

Ik ben een ambachtsman of een kunstenaar, afhankelijk van de perceptie van mijn klanten. Ik heb een Facebook-pagina en een website die gehost wordt […]

Heb jij een geweldig idee?

Maar kan je het niet uitvoeren?

Stuur ons jouw idee om kmo’s die willen digitaliseren te ondersteunen en wie weet brengen we het samen tot stand.

Deel jouw idee