31

Een hele digitale stap richting vrijheid

Lot Of Design | LunaLotta
Lieselot G.
Communicatie
Lieselot in haar werkplaats

Als grafisch ontwerpster en edelsmid ontwerp en maak ik (grotendeels) op maat van mijn klanten drukwerk en juwelen. Als graficus onderkende ik algauw de voordelen van het digitaliseren. De voordelen die dit mij oplevert, gebruik ik om ook mijn passie als edelsmid ten volle te kunnen beleven en een eigen juwelencollectie te creëren.

Alles start weliswaar met een tekening of schets die daarna wordt gedigitaliseerd. Afhankelijk van de vraag van de klant is het eindresultaat een digitaal bestand (pdf of webtoepassing), een puur ambachtelijk drukwerk of een juweel.

Mijn communicatie met (potentiële) klanten en leveranciers verloopt via e-mail, websites en de sociale media (Facebook en Instagram). Via nieuwsbrieven en een blog kan iedereen mee in mijn leefwereld stappen. Belangrijk is uiteraard dat de mensen op een van mijn websites terechtkomen. Een webshop op een van deze websites zorgt ervoor dat ik momenteel nog geen fysieke winkel nodig heb. Fysieke prospectie hoeft zo niet meer en in afspraken hoef ik weinig energie te steken. De tijd die ik dankzij deze digitalisatie win, kan ik als ambachtsvrouw spenderen in mijn atelier.

Toegegeven, het up-to-date houden van de verschillende communicatiekanalen vergt enige tijd en energie maar mits een efficiënte planning lukt het wel. Bovendien, via een digitale agenda die ik zowel vanop mijn smartphone als computer kan raadplegen, kan ik alle afspraken en mijn planning opvolgen.

Het facturatieproces verloopt ook digitaal. Via een app houd ik mijn werkuren bij en kan ik automatisch een factuur of offerte opstellen. Ook de boekhouding is volledig geautomatiseerd. Doordat de boekhouder via digitale weg toegang heeft tot alle administratieve documenten wordt mijn administratie op een vlotte manier gevoerd en bespaar ik bovendien op papier.

De vereenvoudiging die een digitalisering mij oplevert is een hele stap richting vrijheid.

Meer informatie: 

Facebookpagina Lot of Design

Instagramprofiel Lot of Design

Instagramprofiel LunaLotta

Website Lot of Design

Website LunaLotta

Werkorganisatie
Mario E. & Dana V. / AC Systems

Digitalisering, een factor van aantrekkelijkheid voor een kmo

Onze onderneming AC Systems uit Hooglede heeft als kmo, soms met vallen en opstaan, de digitalisatie omarmd. Om onze administratie zo efficiënt […]

i

Een oproep tot het indienen van projectvoorstellen te lanceren voor goedkope digitale oplossingen voor kmo’s

De FOD Economie heeft al eerder oproepen tot het indienen van projectvoorstellen voor kmo's gelanceerd.

Heb jij een geweldig idee?

Maar kan je het niet uitvoeren?

Stuur ons jouw idee om kmo’s die willen digitaliseren te ondersteunen en wie weet brengen we het samen tot stand.

Deel jouw idee