25

Hoe is onze commerciële aanpak veranderd door de overstap naar digitaal

4 YOUR PARTY
Jérémy T.
Verkoop
4 YOUR PARTY

4 YOUR PARTY positioneert zich sinds 2013 op de markt voor evenementenverhuur. Wij bieden een breed assortiment producten te huur aan.

Bij 4 YOUR PARTY vindt de klant grote tenten met of zonder vloer, kleinere partytenten, meubels, serviesgoed, speeltoestellen en -accessoires (springkastelen, sumo-kostuums, suikerspinnen, ...), enz.

In 2017 is 4 YOUR PARTY met een digitaliseringsproces begonnen dat in verschillende fasen plaatsvond:

  • Rebranding uitgevoerd door een lokaal grafisch ontwerpbureau (dienstverlener: yep!agency)
  • Realisatie en lancering van een nieuwe website inclusief webshop (dienstverlener: Octopix)
  • Regelmatiger gebruik van de Facebook-pagina (publicatie posts meerdere malen per maand)
  • Integratie van een nieuwe beheersoftware (ERP) met een link op de website (voorraadbeheer, gegevensoverdracht, enz.)

Dankzij deze digitalisering hebben onze klanten autonoom en onmiddellijk toegang tot de online catalogus, promoties en nieuwe producten.

Zo kunnen zij via de online catalogus een gedetailleerde offerte aanvragen. Aangezien deze catalogus gekoppeld is aan het ERP, kan de beschikbaarheid onmiddellijk worden meegedeeld: ze kunnen bijna onmiddellijk een antwoord krijgen, ongeacht welk moment van de dag of week. Het huidige systeem is ook zo geconfigureerd dat de klant wordt gevraagd om ons zo veel mogelijk informatie te geven over zijn wensen/behoeften en de voorwaarden voor de installatie van de toestellen, zodat we vanaf het eerste contact  zeer nauwkeurig kunnen reageren (zowel via de website als Facebook).

Vanuit ons oogpunt is het belangrijkste voordeel van de digitalisering dus een aanzienlijke tijdsbesparing in het dossierbeheer. Tijd besparen betekent geld besparen! In het geval van 4 YOUR PARTY wordt het zo uitgespaarde geld regelmatig geherinvesteerd in nieuwe artikelen en/of nieuwe samenwerkingen met freelancemedewerkers (secretaris, community manager, ...), wat als direct gevolg heeft dat er werkgelegenheid wordt geboden aan andere mensen dan mezelf. Deze medewerkers maken een beter beheer van commerciële en administratieve dossiers mogelijk en staan natuurlijk ook in voor de publicaties op de sociale netwerken.

De overstap naar digitaal is ten opzichte van onze klanten dan ook een springplank geweest voor 4 YOUR PARTY, zowel vanuit economisch als kwalitatief oogpunt.

Meer informatie:

Website 4 YOUR PARTY

Facebookpagina 4 YOUR PARTY

Werkorganisatie
Abdelwafi B. / Four Stars

Een geïntegreerd beheersysteem, aangepast aan alle processen

Four Stars is een jong familiebedrijf opgericht in 2007. Het biedt een breed assortiment van kwalitatieve en scherp geprijsde voedingsproducten aan […]

Werkorganisatie
Stefaan J. / JST.security

Volledige digitale boekhouding en administratieve verwerking

JST.security is gespecialiseerd in het ontwerpen en installeren van kwalitatieve installaties voor camerabewaking en toegangsautomatisatie. Alle […]

Heb jij een geweldig idee?

Maar kan je het niet uitvoeren?

Stuur ons jouw idee om kmo’s die willen digitaliseren te ondersteunen en wie weet brengen we het samen tot stand.

Deel jouw idee