4

Self-immo

Agence Rosseel
Geoffrey G.
Verkoop
Agence Rosseel

Agence Rosseel is een vastgoedmakelaar actief in en rondom Gent. Wij verhuren, verkopen, beheren en zijn syndicus. 


Het hele proces voor het vinden van een woning werd voor de zoeker gedigitaliseerd. Het kan doorlopen worden op kantoor met onze kiosk of thuis op onze website.

Vanaf de eerste stap, het immoshoppen, kan de zoekende huurder browsen door de huurpanden en de favorieten aanduiden. Een e-mail met de favorieten vertrekt automatisch, zo kan de klant later dat nog eens rustig bekijken. De klant kan ook onmiddellijk een bezoek inplannen  zonder te e-mailen of te telefoneren, gewoon door een van de bezoekmomenten te kiezen en te boeken. Het kan dus zelfs op zondag! Er vertrekt dan weer een automatische e-mail naar de klant met een bevestiging van de afspraak. De klant kan ook makkelijk zijn bezoekmoment annuleren en deze komt dan weer vrij voor iemand anders. 

We gingen nog een stap verder. Ook zichzelf kandidaat stellen na een bezoekmoment kan met de self-immo. Alle documenten kunnen opgeladen worden. Het is ook mogelijk om de gegevens te bewaren en later verder te doen: een automatische e-mail wordt gestuurd om de kandidaat daar dan aan te herinneren. Wij kunnen namelijk vanuit onze kant op een backend alle stappen van de kandidaat met time framing volgen. 


Zodra de kandidatuur vervolledigd is houden we de kandidaat via automatische mailing op de hoogte van elke fase. Gaat de kandidaat uiteindelijk een contract aan, dan kan deze dit thuis of via onze kiosk digitaal ondertekenen. 
 

 

De verhuur is een erg drukke bezigheid. De aanvragen kwamen in honderdtallen binnen. Het was een erg hoge administratieve werkdruk die nu verlicht is met wel 80 %. 

Het is niet meer van deze tijd dat iemand meer dan 24 uur moet wachten op een antwoord. Door de digitalisering en automatisering is iedereen sneller geholpen. Dit geeft onze commerciële medewerkers de handen vrij om beter service te verlenen.

Door ook de kandidatuur te digitaliseren is er geen onnodige papierverspilling meer. Zo een kandidatuur is een infofiche, kopieën van de voorbije drie maanden loonfiches (van elke partij) en een kopie van het identiteitsbewijs van elke partij. Als je per pand 10 kandidaturen ontvangt is dat erg veel papier. Ecologisch erg interessant dat dit nu in een beveiligde database kan, conform de privacywetgeving. 
 

Meer informatie: website Agence Rosseel

Werkorganisatie
Ronni M. / Gardencenter Moens

Groen en digitaal B2B

De roots van ons familiebedrijf liggen in Anderlecht vanwaar onze overgrootouders als “boerkozen” vanaf omstreeks 1910 hun zelf geteelde planten op […]

Verkoop
Jérémy T. / 4 YOUR PARTY

Hoe is onze commerciële aanpak veranderd door de overstap naar digitaal

4 YOUR PARTY positioneert zich sinds 2013 op de markt voor evenementenverhuur. Wij bieden een breed assortiment producten te huur aan. Bij 4 YOUR […]

Heb jij een geweldig idee?

Maar kan je het niet uitvoeren?

Stuur ons jouw idee om kmo’s die willen digitaliseren te ondersteunen en wie weet brengen we het samen tot stand.

Deel jouw idee