51

Sneller en efficiënter inhuren via Smartyard

Aertssen Group NV
Yves A.
Werkorganisatie
Aertssen - Smartyard

Aertssen Group is een familiebedrijf dat al 60 jaar actief is in grote grondwerken, mobiele kraanwerken, uitzonderlijk transport & logistiek.

Aannemingsbedrijf Aertssen huurt elke dag zware bouwmachines in die ingezet worden op werven overal in België. Tot voor kort gebeurde dit keer op keer per telefoon. Als de eerste verhuurder de machine niet beschikbaar had werd een tweede gebeld. Mocht deze niet kunnen leveren belden we naar een derde potentiële leverancier. Weinig efficiënt, en vooral stresserend doordat steeds zo kort mogelijk op de bal moest worden gespeeld. 

Dit kon en moest beter, door gebruik te maken van digitale technologie. Aertssen ging aan de slag en digitaliseerde in eerste instantie de flow naar een zoektocht naar een tuig. In plaats van te bellen werden vragen gestructureerd en allesomvattend gecapteerd in een website, die deze vraag bezorgde bij enkele partners-verhuurders, die ook profiteerden van het systeem. 

Omdat de resultaten dermate goed waren, werd een nieuw bedrijf opgericht dat pionier wil zijn in de traditionele conservatieve sector: Smartyard.

Smartyard is een digitaal platform voor de huur en verhuur van zware bouwmachines. Een platform dat de huurmarkt maximaal wil helpen gebruik te maken van digitale technologie. 

Smartyard bezit dus zelf geen enkele eigen machine, maar zorgt voor ontzorging bij zowel de huurders als de verhuurders van dit materieel. Enerzijds door de flow om een deal te kunnen maken te optimaliseren door digitalisering, en anderzijds door een inventief find and match systeem dat huuraanvragen uit de markt op intelligente wijze koppelt aan de juiste verhuurders. 
 

Het gebruik van Smartyard is een schot in de roos voor Aannemingsbedrijf Aertssen.

De tijdswinst op de planning loopt na enkele honderden afgesloten huurdeals op tot 75 % van de tijd die voorheen nodig was. 
Doordat alles gedigitaliseerd is (bijvoorbeeld de precieze plaats waar een tuig geleverd moet worden en het moment waarop een tuig wordt afgemeld) gebeuren er intussen 55 % minder fouten. 

Dit levert aldus minder stress en frustratie op voor zowel ons bedrijf als onze leveranciers. 

Bovendien heeft ons bedrijf nu een veel beter overzicht over welke tuigen er waar worden ingehuurd, voor hoelang en voor welke prijs. Allemaal zaken die voorheen niet helder beschikbaar waren.
 

Meer informatie:

Website Aertssen

Website Smartyard

Verkoop
Olivier H. / Belgian Design House

Verkoop van boekenkasten op maat op het internet

Wij hebben een platform ingericht voor de presentatie en aankoop van ons meubelsysteem The Perfect Bookshelf. De online 3D creatie module stelt onze […]

Communicatie
Line F. / Nami Cosmétiques naturels

Een geheim om tijd te besparen: online boeken

Al sinds drieënhalf jaar bied ik workshops voor de vervaardiging van cosmetische producten aan. In het begin beheerde ik de inschrijvingen per e- […]

Heb jij een geweldig idee?

Maar kan je het niet uitvoeren?

Stuur ons jouw idee om kmo’s die willen digitaliseren te ondersteunen en wie weet brengen we het samen tot stand.

Deel jouw idee